CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

27.8.09

Kembang juga akhirnya



Orkid ni sejak beli tak pernah keluar bunga selama ni...saya duk merungut2 sampaikan ada buat posting pasalnya baru-baru ini.

Tup2 tak lama lepas publish cerita pasal dia, keluar tangkai panjang yang terbitkan beberapa buds.

Ohh...mau pun berbunga.... agaknya menyahut cabaran tuan dia yang dah hampir fed-up duk tunggu nak tengok bunganya camane ...hehe


Cantik.... bunga tak besar mana tapi anggun jelita...
heheh

11 comments:

::::LAdY FAFA:::: said...

warghhhh lawa..lawa...
i like purple!

chekamala said...

saya inat pokok neh....

dia mungkin dah segan dgn akak tu....

fzi said...

hehe kakak.. mama pun suka purple.. :)



chekamala...
betul la tu agaknya... dia dah naik segan sebab asyik duk terima je*air + baja + perhatian* dari akak, memberinya idak...hehe

Mak Su said...

cantik okidnya..... , kakak maksu ada sorang, gila okid, memang okid saja-saja :)

fzi said...

maksu,
bela okid ni memang ya...mula dari sepasu nak lagi, so beli lagi, memang rasa nak beli je... :)

MINAT ORKID said...

Phal ni nak menyerikan lagi suasana Ramadan lebih lagi taman Puan Sri. Tahun ni Raya da tak buat kuih raya berunsurkan orkid?

fzi said...

Minat Orkid,
TQ...Phal ni pestaim kuar bunga... saya tertunggu2 tu yang agak teruja tengok bunganya walaupun tak besar mana... memang buat suasana laman tampak berseri...heheh

Kueh raya supply n demand masih yang sama, jemput lah tuan tengok production kami di Pandangan Kasih :)

s@yangh@sni said...

tau pun dia takut tuannyer merajuk yer...

fzi said...

Betul tu yus...nasib baik dah mau kuar bunga...kalau tak akak kasi member je suh bela :)

Orkid La said...

Salam,
Akak Tuan rumah, Tak ingat actual nama tapi dari kalangan Hybrid DS atau nama panjangnya Doritaenopsis iaitu kacukkan diantara Doritis dengan Phalaenopsis.

Selebihnya boleh baca disini.
http://www.orchids-plus-more.com/dtps.html

TQ.

fzi said...

Wsalam Tuan Sifu...
TQ tlg kasi nama okid tu... akak penah dengar nama Doritis...ooo kerabat doritis rupanya dia, tapi memang konfem cantik bunganya... :)