CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

15.8.09

Gambaran orkid waktu pagi

Jom tengok orkid yang saya snap pagi tadi.... cantik view masa pagi-pagi ni... suasana agak redup gitu.... embun pun tak kering lagi....





Cattleya cantik dalam n3 sebelum ini pun dah kembang sepenuhnya dua dua kuntum. Wangi sesangat baunya....rasa nak bawak masuk rumah je pasunya, boleh selalu cuci-cuci mata.... :))

12 comments:

s@yangh@sni said...

cantiknyer....
betul nie...
bukan tak tau nak komen apa...
memang betul2 cantik...
damainyer pagi akak yer...

fzi said...

TQ yus...
memang cantik okid2 tu dalam suasana pagi... sendu dan syahdu gitu...hahaha
Akak suka duk luar pagi2 yus, segar rasa bila pijak2 rumput yang masih basah dek embun... :)

mama kiter said...

salam fzi..cantik2 orkid tuu..dulu dulu mama ade juga minat tanam orkid..tp semua tu jd kenangan sebab dulu asik pindah randah..so dah merajuk dahh..

fzi said...

Wsalam mamakiter...
Ohh jangan le merajuk... elok sambung balik minat tuh... bela okid ni seronok... tak nyusahkan sangat..kadang kita lupa siram pun takpe... pokoknya maintain je, payah nak mati.. hehe

c-idah said...

mesti besar halaman umah akk kn...banyak sungguh bunga akk..

cantik2 belaka..
geram...

fzi said...

idah...
takde la besar laman tu idah... sederhana je.. orkid2 tu pulak sume yang lama2 je.. tapi sebab dah lama tanam, sejak anak2 akak kecik2 lagi jadi sume dah matured...tinggal tunggu dia kuar bunga je, takde nak kena bela yang baby lagi.. :)

s@yangh@sni said...

"ANDAI ADA LANGKAH MEMBEKAS LARA,
ANDAI ADA KATA MERANGKAI DUSTA,
ANDAI ADA TINGKAH MENOREH LUKA,
KUMOHONKAN MAAF LAHIR BATIN,
SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA"

fzi said...

Selamat berpuasa yus...

Sentiasa kita setting niat,
Upgrade iman,
Download sabar,
Upload usaha,
Delete dosa,
Update doa dan topud ilmu supaya dapatlah redeem pahala banyak2

Mak Su said...

pencinta orkid juga?

saya ni tangan tak hijau :(

fzi said...

memang pencinta orkid maksu... tapi takde lah menyinggah nurseri lagi sekarang ni maksu... bela yang mana ada je... hehe

Kak hanim said...

Fzi, akak masih dengan sabarnya menunggu cattleya akak berbunga.

fzi said...

Kak ani,
Sama la kita...ada okid yang saya duk tunggu bila la nak kuar bunga...tapi biasa la lagi kita tunggu lagi liat dia nak berbunga...so baik saya buat dono je...hehe