CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

3.7.10

Keserian Vanda Purple terserlah....




Masa tengah berehat kat kerusi rehat biru lepas penat buat operasi kebersihan kat laman tadi, terpandang dari kejauhan satu objek berwarna purple....

Ishk makin cantik pulak nampak vanda tu ari ni....

Vanda yang kaler purple tu dah kembang sejak minggu lepas lagi tapi tiba2 je hari ni ianya nampak cantik di mata saya. Nampak sempurna je kembangnya... hehe

....
mungkin sebab

  • faktor cahaya.... nampak indah berseri bawah panas terik mentari; dan satu lagi mungkin sebab
  • dah kembang penuh semua bunga dari satu tangkai tu....

Very nice.... terus snap gambar masuk blog... rasanya vanda yang ini belum pernah posing lagi kot dekat Seri Orkid... kalu tak silap lah... :))

10 comments:

ibuintan said...

salam fzi..
vanda purple ni kat umah ibuintan selalu berbunga, sekarang pun sedang kembang dua tangkai..
memang cantik bawah sinar matahari..

xen said...

salam kak fzi..mmg da lme sy bce blog akak niy,trtarik dgn kindahan orkid yg mnguntum indah d laman akak..trutamany vanda dn catleya ungu akak yg lebat brbunga..apa rahsiany..jikalau x kberatan kongsila petua sket..hehe.tq =D

fzi said...

Wsalam ibuintan...
Ooo iya ke... umah ibuintan pun tengah berbunga rupanya, kuar dua tangkai pulak tu... mesti cantik nampak, dah le bunga dia saiz besar sikit, kan!... :)

fzi said...

Wsalam xen...
Timakasih xen sudi ke sini... Alhamdulillah akak pun hepi tiapkali okid2 tu kuar bunga... :)
Rahsianya just siram hari2 kalu tak hujan dan sesekali boh la baja... ..pastu jangan lupa kasi tonik istimewa buat okid2 tu sume i.e air basuhan beras dan air basuh ikan...:)

aishah said...

salam kak..

aishah ni...saya dh ada blog sendiri..hehe..bru blajr buat

fzi said...

Wsalam aishah....
Alhamdulillah... :))
Akak nak say sori sebab takleh siarkan komen yang dibuat atas nama anonymous... akceli dapat banyak komen anonymous so tak tau dari mana dan siapa gerangan...
Rite, hepi blogging! boh la citer dalam blog tu..hehe

aishah said...

salam kak...

x pe saya phm...nanti saya bubuh cite ya kt blog saya...orkid saya pun baru ada kuar buds..he x sbr tggu bunganya kmbang

fzi said...

Wsalam...
Rite aishah... akak tunggu citer :)

Kak hanim said...

Salam Fzi

Semoga sihat sentiasa.

Akak lama sungguh tak ke taman-taman orkid yang hadir di blog orkid akak.

Cantik vanda purple ni. Orkid akak dirumah, akak dah tak tambah. Tak larat dan masa terhad. Jaga yang sedia ada jerlah. Nama2 orkid tu pun dah lupa.

fzi said...

Wsalam kak ani...
Alhamdulillah saya sihat...harap kak ani pun ok.. :)
Sama la kita kak ani..saya pun jarang round sekarang ni... bizi ngan cookies kak ani...hehe
Tapi bizi2 pun sempat gak kengkadang lari kuar tengok2 belek2 okid kat laman.. :)