CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

26.7.10

Dendrobium tersenyum simpul



Assalamualaikum

Ada dua dendro perintis yang sedang berbunga kat laman sekarang ni. Dua2 tu termasuk dalam senarai okid perintis sebab ianya yang awal2 saya beli time belajar membela okid zaman dahulu kala tuh... hehe

Dendrobium kat rumah saya hanya sesekali je muncul.... tak tahu di mana silapnya, mereka mereka ni tidak berapa rajin join kengkawan yang lain untuk keluar bunga. Jadi bila sekali keluar tuh, tuan dia terlebih excited la sikit jadinya...hehe

Seingat saya la, yang purple tuh tuan nurseri dulu kata nama Sonia.... betul tidaknya Wallahu'alam. Tapi takde keluar banyak pun, hanya mampu terbit 3 kuntum je... jadi la kann...

Apa2pun, dua2 nampak cantik je tersenyum simpul duduk bawah pergola....
:)