CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

7.10.09

Orkid Kembang Lagi...






Pagi tadi jengah sana jengah sini

nampak ada la dua tiga pasu orkid


dah kembang kuntuman okidnya.


Wahh... kalau macam ni nampak lah meriah sikit,


sume pakat2 kembang dah...


takdelah murung je nampak pasu-pasu okid tu...


kalau tak, nampak macam semua mogok je... hehe



2 comments:

Kamsiah said...

mmg hepi dan rasa puas kan..
bila orkid yg ditanam berbunga
terutama bila kita tanam pokok tu dari kecik lagi..
berlainan rasa bila kita beli pokok yg dah berbunga...

fzi said...

kamsiah...
Okid kat rumah boleh dikira yang mana beli ready-made bloom... jarang sangat.
Sejak mula bertanam okid ni akak banyak beli cutting/baby jeh...di samping jimat, suka tengok dia grow di tangan sendiri
Thx kamsiah :))