CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

2.10.09

Lampu Kelip-kelip di Rumah Orkid





Amboi.... bagi lampu la pulak untuk rumah okid!! :))

Lampu kelip-kelip yang nampak indah sangat bila dipasang di waktu malam. Orang kelantan panggil lampu ni lampu lik-lak...hehe
...

Belum malam lagi dah siap2 ON lampu tu.... cam timing je... dekat2 dengan time Shilah nak sampai balik dari sekolah dengan van... terus on lampu lik lak... hehe

Jadi bila van berenti betul2 depan rumah antar Shilah, semua memember Shilah yang ada dalam van toleh dan boleh nampak dengan jelas lampu lik-lak yang berkelip-kelip cantik ni... hehehe *harap tak salah faham ya, bukan niat nak riak.. hanya suka2... saja2 nak hiburkan hati mata2 yang memandang* :))


6 comments:

School Of Tots said...

cantek pulak ye ambik gambar malam ni..

nur said...

hamboiiiii blink2 la plak!
lau sy jadi orkid mang rase dunie ni sy yg punye lah!kekekeke ... ;p

Shida said...

Seronoknya raya kali ini. Rumah orkid baru sememangnya dah cantik campo dgn orkid yg cantik2 belaka tambah pulak dgn lampu lik lak tu...perghh....meleleh saya tengok..hik..hik...

fzi said...

Shida,
haha... itula.. orang lain meriah dengan baju dan perabot baru...akak dapat umah okid baru pulak raya ni...jadilah..hehe
Shida bila nak dtg umah, inform akak ya, akak nak contact shida takde no.
Salam Aidilfitri :)

Kamsiah said...

salam kenal
saya pun minat orkid jugak...
biasanya borong kat ekspo2 pertanian..
tp dimusim hujan,tak bverapa lebat pulak berbunga,normal kah?

fzi said...

Wsalam kamsiah...
Di musim hujan okid taknak berbunga sangat tu mungkin sebab kurang dapat cahaya matahari...akak kalu musim hujan cuti la menyiram...hehe...hanya siram kat okid yang duk bawah bumbung dapur je(yang bukan netting)

Thx kamsiah singgah sini :)