CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

19.9.09

View Rumah Orkid










Dah selamat pindahkan okid2 yang temporary letak bawah porch hari tu, masuk ke rumah okid baru. Jom tengok view umah okid baru yang dah selamat disolek dan dihias cantik.... *ni kiranya "masuk lif tekan sendiri" @ "masuk bakul angkat sendiri"...hehehe*

Tak ddan ddan saya tunggu bila free lepas-lepas ni... time tengah bizi nak siapkan cookies di saat2 kritikal nak raya semalam pun masih sempat lagi lari2 keluar jengah serta mengubah2 susun-atur pasu kat rumah okid baru...excited punya pasal la ni....maklumlah orang baru dapat umah okid baru....hehe

Saya takde lah penuhkan semua ruang kosong yang ada...hanya letakkan secara berkelompok di beberapa sudut je. Bukan apa, nak bagi ada sense of inviting bilamana melangkah masuk bawah rumah okid...boleh le jalan-jalan kat bawahnya sambil2 tangan membelek2 okid... :D

Apa kata kita buat lawatan sekarang. Jom!!
Snapshot ni cik abang terchenta yang tolong snapkan... :))


8 comments:

ShalbySalbina said...

Cantik rumah okid baru, brape kaki panjang tu...

fzi said...

cikgu,
Timakasih... rumah okid tu 16'x 6'...
Alhamdulillah nampak lebih tegap, rasa berbaloi pulak guna rod iron kali ni..kengkawan yang datang raya pun sume pakat tegor umah okid baru...hehe....

Anonymous said...

Cantik..
cara susunan juga menarik.
tahniah ya...

- anggerik -

fzi said...

Timakasih..

Aidy~Shahril said...

asalamualaikum..saya aidy from London..boleh tahan lawa rumah orkid tu..tahan lama plak tu..besi dah murah ke skrang bang kat malaysia?

fzi said...

Wsalam aidy...
Timakasih... rumah okid kali ni harap2nya tahan lama la sikit dari yang pakai kayu sebelum ni. Kami bukan guna besi biasa, tapi jenis rod iron... yang biasa orang guna untuk buat gate yang konsep antik tu..hehe

chekamala said...

boleh jadi sumber rujukan utk bakal rumah orkid saya nnti. ni...


cantik yg amaaaaaaaaaaaat

fzi said...

Tq chekamala....
Boleh, sila lah kopipes rekabentuk umah okid akak tu ya chekamala...no problem... :)
Selalu orang guna kayu, jom kita mulakan era umah okid versi rod-iron pulak...hehehe