CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

29.9.09

Orkid Baru Untuk Rumah Orkid Baru




Bersempena dengan terbinanya rumah okid baru versi Wrought iron tu, tiba-tiba jadi semangat lah pulak nak tambah koleksi.

Bukannya apa...sebab sekali pandang rumah okid memang nampak banyak pasu-pasu okid bergantungan di bawahnya.... tapi 2x pandang, nampak kebanyakan pasu macam lebat dengan daun je...
heheh..

Maklumlah...tuan dia sibuk di dapur sepanjang 2 bulan sebelum raya. Takdan nak bagi perhatian kat okid2 di laman. Semua terbiar tanpa di baja...siram pun sekali sekala je... kadang tiga empat hari baru siram sekali...
ish ish kesiannn okid2ku...

So
kira kuat la juga sebabnya untuk saya jadikan alasan untuk nak tambah stok dua tiga pasu... :)

Alang2 papa singgah di Sg Buloh untuk beli rumput
carpet *nak tanam bawah rumah okid* Selasa lalu, saya apa lagi... dah kira komfem mesti jadi saya beli okid hari tu...hehe...

Alhamdulillah...inilah 2 pasu okid butterfly yang selamat dibawa balik setelah berjaya melalui proses tawar-menawar dengan tokeh nursery... :))


8 comments:

Aidy~Shahril said...

hai..saya aidy from London..wah cantik rumah orhid abg?hehhe..berapa berhabis bang?

fzi said...

hi Aidy..
Timakasih singgah dan view rumah okid kami...hehe
Terpaksa berhabis lebih sikit dari kos buat pakai kayu sebab harapannya biarlah lebih tahan lama sikit.. Kalau yang guna kayu sebelum ni tahan hampir 7 tahun, yang ni harap2nya boleh tahan sampai 10 tahun(InsyaAllah) sebelum dimakan karat dan broommmm.. :)

jom makan said...

Salam Aidil fitri fzi,maaf salah silap saya,wahhh makin kukuh dah umah orkid tu,koleksi pun makin banyak,makin berseri raya ni...hari2 g uamah fzi tenangkan hati...

fzi said...

jom makan,
Wsalam... sama2 Selamat hari raya buat awak juga ya.. maaf kalu ada silap bicara..
Umah okid alhamdulillah tambah menyerikan lagi raya kami...
jemput dtg beraya :)

ShalbySalbina said...

Cantik...cantik.... orkid cantik, rumah orkid lg lah cantik...

fzi said...

hehe..timakasih cikgu...
sebenarnya dah berazam lama dulu taknak tambah beli okid dah...nak bela mana yang ada je... tapi bila ada umah okid baru ni, buat-buat lupa pulak AZAM tu...heheh

MaMa MuNiRa said...

syoxnya ada rumah orkid baru panjang pulak tu tak kisah kan w/pun bumbung baru janji cantik.jeles akak tengok orkid tumbuh subur.awat butterfly kakak selau mati .......

fzi said...

Mama Munira,
hehe...timakasih kak.. itu la tak abih2 lagi duk tambah eksesori kat umah okid tuh... biasala baru2 ni rasa sayang tu lebih sikit...heheh

Butterfly saya pun banyak yang mati kak...dah paham dah dia takleh kering sangat. Waktu baby kena make sure taruk rumpai laut tu kasik simpan air..
Thx kak... :)