CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

23.7.09

Orkid kaler merah lagi




"Kak, jarang up-date Seri Orkid sekarang ni!", tegur salah-seorang kawan melalui e-mail baru2 ini bila perasan saya jarang up-date blog orkid ni semenjak dua menjak ini.

Ohhh.... termenung kejap, nak bagi alasan apa ni....

...hehe.... bukan apa dik, bukan pasal bizi dengan blog Menu(blog masak-masak) tu, bukan juga sebab takde orkid yang blooming... Ada tu tetap ada orkid yang kembang tapi kebanyakannya yang regular je *such as anosmum, butterfly, orkid-orkid vanda dan cattleya*... semua tu yang dah biasa publish... jadi boring gak asyik nak ulang-tayang gambar orkid yang sama...hihihi tak gitu...

Ok lah... hari ini nak showing-off sikit.... :)
Ada satu yang baru kembang... seingat saya tak pernah le pulak nampak sebelum ni... rasanya first time kot keluar bunga. Kekadang ada orkid yang low-profile dan dah lama menyepi, tup-tup keluar bunga tiba-tiba... Nak kasi surprise tuan dia le tu... maklum lah tuan dia tak perasan pun dia ada selama ni.... hehehe

Boleh tahan juga cantik... ada iras2 mokara merah yang hari tu tapi ada le beberapa kriteria yang membezakan kedua-duanya. Rasanya yang ni juga jenis mokara... tepi2 kelopaknya macam berkerinting sikit.... :)